Op 27 november 2017 zijn we met 10 man naar Katwijk getogen.
Doel was het Katwijks Museum, dat geheel gerund wordt door vrijwilligers.
Op maandagavond is het daar een drukte van belang. Allerlei groepen vrijwilligers zijn dan themagewijs aan de slag.
Wij kwamen speciaal voor de groep die de huizen aan de oude Rijnstraat van Katwijk op schaal HO bouwt en er ook de historie van uitzoekt.
Het gebeurt allemaal op basis van kadastrale en ander (gemeentelijk) materiaal om uit te zoeken hoe het ooit is geweest.
Dan gaat het de 3D-printer in en draaien maar.
Laag voor laag worden de muren, met vensters en deuren opgebouwd en aan elkaar geplakt, waarbij diepte ontstaat.
Ze zij enorm precies: als er in het echt of op de foto een half steentje op de vijfde rij op de rechterhoek zit, dan moet dat in het model ook zo zijn.
We waren allemaal onder de indruk van de precisie en ook van de gezellige sfeer waarin werd gewerkt door die groep, die uit een aantal mannen én vrouwen bestaat. Bovendien werden we er bijzonder gastvrij en hartelijk ontvangen.
Dank, Katwijkers!